Gå direkt till innehåll
Telia tvingas släcka ner Viaplays innehåll – ersätter kunder med nytt attraktivt innehåll

Nyhet -

Telia tvingas släcka ner Viaplays innehåll – ersätter kunder med nytt attraktivt innehåll

Från den 1 oktober får inte Telia längre sända Viaplay Groups innehåll. Detta efter flera försök till att upprätta en dialog med Viaplay för att landa ett nytt avtal. Istället prissänker Telia samtliga All sport-paket där Viaplay ingått. Dessutom erbjuds alla tv-kunder nytt attraktivt innehåll och en mängd frivisningar. 

Idag samarbetar Telia med alla de stora aktörerna på marknaden, vilket gör att Telias tv-kunder erbjuds ett brett underhållningsutbud med det bästa innehållet. Efter en tids diskussion står det klart att Viaplay Group inte vill enas om ett nytt avtal och vara en del av Telias utbud. 

– För oss är våra kunder viktigast och därför har vi hela tiden haft som mål att nå ett nytt avtal med Viaplay. Vi har erbjudit väsentligt mycket mer betalt än tidigare år, och vi har jobbat in i det sista och presenterat alternativa vägar för att nå i mål, men Viaplay har visat på ointresse. Det är oerhört olyckligt hur detta påverkar våra kunder. Vår dörr står fortsatt öppen om Viaplay vill återuppta diskussionen direkt med oss. Nu har vi maxat våra tv-paket ytterligare med nytt attraktivt innehåll för både stora och små, från sport till film & serier och frivisning av en mängd kanaler, säger Henrik Lönnevi chef för konsumentaffären Telia Sverige. 

Viaplays innehåll kommer släckas från och med den 1 oktober då avtalet går ut. Telias kunder får istället ta del av nytt och attraktivt innehåll från bland annat C More, SF-kanalen, SF Kids, HBO Max, Netflix, UEFA Champions League, Allsvenskan, Eurosport, BBC, nylanserade SkyShowtime och frivisning av flera andra kanaler. Dessutom kommer sportpaketet ”All Sport” att prissänkas. 

– Vi är mycket stolta över vår tv-tjänst. Genom att hela tiden satsa på att erbjuda våra kunder det absolut starkaste utbudet på marknaden, samlat på ett och samma ställe, har Telia haft Sveriges nöjdaste tv-kunder sju år i rad. Det visar att det är många som uppskattar den underhållning vi erbjuder, och det jobbar vi hårt för att ni även ska göra framåt, säger Henrik Lönnevi, chef för konsumentaffären Telia Sverige. 

Detta får Telias kunder istället 
 
Telia har laddat upp med väl tilltaget värde och frivisningar från bland annat C More, SF-kanalen, SF Kids, HBO Max, Netflix, UEFA Champions League, Allsvenskan, Eurosport, BBC och nylanserade SkyShowtime. Bland annat kommer också samtliga TV-kunder kunna streama UEFA Champions League den 4-5 oktober och se lag som Liverpool, Chelsea och Milan spela.

Tv-paketet ”All Sport” är redan idag ett av marknadens bästa sportpaket – både sett till innehåll och pris. Där ingår de flesta av de största och mest engagerande sporträttigheterna. Vi har även fyllt på med ny sport, som exempelvis Allsvenskan, Superettan och NFL. Utöver det har våra kunder tillgång till UEFA Champions League, SHL, Hockeyallsvenskan, Serie A, La Liga och all övrig sport, film & serier från C More. Även Eurosport adderas, där kunder kan följa PGA Gold, ATP & Grand Slam i tennis, cykling med mera. Dessutom kan HBO Max läggas till utan extra kostnad.
 

Utöver att addera ytterligare sport som ordinarie innehåll till våra sportpaket, kommer vi även att sänka priset med upp till 200 kronor beroende på vilket sportpaket man har idag. 

Vad för innehåll som är aktuell ersättning beror på vilket tv-paket respektive kund har idag. Telia jobbar på att addera ytterligare innehåll framåt. På den här sidan uppdaterar vi löpande med information om läget och nytt innehåll: telia.se/tvinfo

Kontakter

Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Presschef Telia Sverige 0771-77 58 30
Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Det är Telia.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation