Gå direkt till innehåll
Svenska folket utser Telias nät som bäst i Sverige

Pressmeddelande -

Svenska folket utser Telias nät som bäst i Sverige

I en ny SIFO-undersökning har svenska folket rankat Telia som det bästa nätet i Sverige. Deltagarna fick i undersökningen ange vilken operatör de anser som bäst på det fasta och mobila nätet och Telia rankades överlägset högst i båda kategorierna.

Telias nät har de senaste åren rankats som bäst i test i ett antal oberoende mätningar. Nu visar en ny undersökning från Kantar Sifo att även svenska folket tycker att Telias nät är bäst. Resultaten visar att hela 67 procent anser att Telias mobilnät är bäst och 40 procent anger Telias bredband som Sveriges bästa nät.

- Vi satsar hela tiden på att investera i och stärka vårt nät för att fortsätta kunna erbjuda en säker och snabb uppkoppling över hela landet. Ett kvitto är att vi år efter år har blivit utsedda till bästa nät. Men vi vet att det inte bara handlar om tekniska preferenser, våra kunders upplevelse är vad som avgör hur bra nätet faktiskt är. Nu har de själva fått tycka till och resultatet är enormt glädjande, säger Staffan Åkesson, CTO, teknisk chef på Telia Sverige.

Mätningar har tidigare genomförts av bland annat det internationella och oberoende mätföretaget P3 som utsett Telias nät som bäst i Sverige tre år i rad. Senaste mätningen genomfördes under våren via den tyska tidningen Connect, som tillsammans med det globala testföretaget Umlaut placerade Telias nät i Sverige som bäst i Europa.

Om undersökningen
Kantar Sifo har på uppdrag av Telia genomfört en riksrepresentativ undersökning med 2000 personer i åldrarna 18–84 år under perioden 15–22 april 2020. I undersökningen fick deltagarna svara spontant på en av två öppna frågor: ”Vilken mobiloperatör upplever du har Sveriges bästa nät” och ”Vilken bredbandsoperatör upplever du har Sveriges bästa nät?”.

Ämnen


Om Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår framtid och vårt samhällsansvar. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia – välkommen till Folknätet. 

Läs mer på www.telia.se

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef Sverige och koncern 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Pressansvarig Sverige och koncern 0771-77 58 30
Agnes Palinski

Agnes Palinski

Presskontakt Pressansvarig Sverige och koncern 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 21000 medarbetare i sju länder, varav 4 700 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation