Följ Telia

Vänersborgs kommun bygger ut fiber tillsammans med Telia

Pressmeddelande   •   Jul 16, 2015 14:40 CEST

Vänersborgs kommun har tecknat samverkansavtal med Telia om att bygga fiber till hushåll och företag i kommunen. Det fibernät som ska byggas är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, telefoni och digital-TV.

–Det handlar om en långsiktig satsning.Tillsammans med Telia kommer vi arbeta fram en plan för att så många som möjligt som önskar ska kunna få tillgång till snabb och stabil uppkoppling via fiber.Att göra det möjligt för hushåll och företag i kommunen att kunna ansluta sig till fiber är idag en lika viktig strategisk infrastrukturfråga som att planera för vägar och järnvägar, säger Marie Dahlin, kommunstyrelsens ordförande i Vänersborgs kommun.

– Vänersborgs kommun visar en offensiv inställning och har ett stort engagemang för att så många som möjligt i kommunen ska kunna dra fördel av digitaliseringen. Från Telias sida ser vi fram emot det kommande samarbetet, säger Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig på Telia.

För mer information gällande samverkansavtalet kontakta:

Marie Dahlin, Kommunstyrelsens ordförande, Vänersborgs kommun, 073-661 83 05

Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig Telia, 070-620 43 30

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se