Följ Telia

Telia tecknar samverkansavtal med Katrineholm om fiberutbyggnad

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2016 10:41 CET

Telia fortsätter satsningen på att digitalisera Sverige. Telia och Katrineholms kommun har tecknat ett samverkansavtal om att bygga ut öppen fiber till hushåll och företag på landsbygden i Katrineholm.

Katrineholms kommun har som bredbandsmål att 95 procent av kommuninvånarna ska ha tillgång till höghastighetsbredband senast år 2020.

– Vi välkomnar att en aktör som Telia vill vara med och satsa, från kommunen är vi öppna för och intresserade av fler aktiva aktörer som anlägger bredband för att nå vårt bredbandsmål. Avtalet med Telia blir där en viktig del för att lyckas. Katrineholms kommun har arbetat med att skapa förutsättningar för att så många hushåll och företag som möjligt ska få tillgång till den nya tekniken och alla dess möjligheter. Det är nu positivt att se att det gett resultat och att aktörer är villiga att bygga i vår kommun, säger Michael Fransson, Bredbandsutvecklare på Katrineholms kommun.

– Det känns roligt att vara med på Katrineholms resa mot målet med den digitala agendan. En viktig del i fiberutbyggnaden är att det finns ett lokalt engagemang och samarbetspartners som vill satsa tillsammans. I Katrineholms kommun finns detta och därför väljer vi att satsa här, säger Thomas Olsson, ansvarig för fiber till kommuner på Telia.

Avtalet innebär att Skanova, som erbjuder Sveriges största öppna nät, bygger ut nätet i Katrineholms kommun baserat på efterfrågan och möjliggör för byalag och ekonomiska föreningar på landsbygden att ansluta sig till nätet. Att nätet är öppet innebär att alla tjänsteleverantörer kan hyra in sig på lika villkor.

– När vi satsar ser vi till helheten och har hela kommunen i fokus. En fibersatsning möjliggör en total utveckling av kommunens IT-infrastruktur. För att nå ut med tjänster med bra kvalitet till hela Sverige krävs en mix av olika accesstekniker. Det erbjuder vi, säger Thomas Olsson.

För mer information sehttp://www.katrineholm.se/Boende-och-miljo/Bredband/

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se