Följ Telia

Telia storsatsar på fiberutbyggnad i Bollebygds kommun

Pressmeddelande   •   Okt 07, 2015 10:56 CEST

Telia gör nu en storsatsning på fiberutbyggnad i Bollebygds kommun. Över 1000 hushåll i Bollebygd, Erikstorp, Hultafors, Olsfors och Töllsjö får möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018 och satsningen i Bollebygd är del av detta.

Kommunikationsoperatören Telia Öppen Fiber levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika tjänsteleverantörer och tjänster, som telefoni, bredband och TV

- Bollebygd är en kommun med både tätort och landsbygd. Tillgång till snabb och stabil uppkoppling är viktigt för hushåll och företag i hela kommunen och för många innebär det en möjlighet till minskat resande. Fiberutbyggnaden innebär att Bollebygd blir en än mer attraktiv kommun att bo och arbeta i, säger Per Hagehammar, Bredbandssamordnare i Bollebygds kommun.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Allt fler produkter och tjänster är uppkopplade mot Internet. I en familj är det inte ovanligt att fyra-fem apparater är igång samtidigt och tävlar om bandbredden. Med fiber är det möjligt för alla i familjen att vara uppkopplade och till exempel titta på TV, streama film eller spela spel via nätet utan att kvaliteten eller stabiliteten försämras. Fiberanslutningen gör dessutom att villan är förberedd för den fortsatta digitala utvecklingen, säger Henrik Forssell, försäljningsdirektör på Telia Öppen Fiber.

Satsningen i Bollebygds kommun pågår till den 20 december 2015 men redan nu är det möjligt att beställa fiber påwww.oppenfiber.se . Under kampanjperioden kommer Telia att anordna informationsmöten samt knacka dörr för att informera.

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

För mer information, kontakta gärna:

Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig Telia, 0722- 31 00 54

Per Hagehammar, bredbandssamordnare Bollebygds kommun, 031- 724 63 46

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se