Gå direkt till innehåll
Telia storsatsar på fiber till hushåll och företag i Ystad

Pressmeddelande -

Telia storsatsar på fiber till hushåll och företag i Ystad

Telia fortsätter att storsatsa på bredband via fiber runt om i landet. I kampanjen som nu har startat får omkring 1000 hushåll och företag i Ystad möjligheten att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av en framtidssäker teknik.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder under åren 2015 och 2018. Ystads Kommun är en del av den satsningen och i kampanjen som nu har startat omfattas cirka 1000 villahushåll och företag på följande orter:

Ystad (omkring 500) samt Nybrostrand (cirka 500)

Fiber ger villaägarna och företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Fiberfebern fortsätter och det känns jättebra att kunna erbjuda så många en stabil internetuppkoppling som ger både hushållen och företagen helt nya möjligheter. Att kunna koppla upp hela hemmet eller kontoret samtidigt och även dra nytta av framtidens digitala service inom många områden, bland annat sjukvård och utbildning är otroligt viktigt, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Kampanjen pågår till 20 december. Utbyggnaden beräknas påbörja i februari 2017 och med en beräknad klartid runt september 2017.

Om Telia Öppen Fiber
Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till villa: www.oppenfiber.se

Ämnen

Regioner


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Relaterat innehåll

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation