Följ Telia

Telia storsatsar på fiber i Vänersborg

Pressmeddelande   •   Jan 07, 2016 10:56 CET

Telia storsatsar nu på fiberbaserat bredband i en lång rad olika områden i Vänersborgs kommun. Närmare 5 000 hushåll i Onsjö, Nordkroken, Mariedal, Vargön, Blåsut, Öxnered, Brålanda, Frändefors samt centrala Vänersborg får nu möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningen i Vänersborg är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s ochinnebär en stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder sina datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning.

Kampanjen pågår till den 23 februari 2016.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni.

- Vi vill att så många hushåll som möjligt i kommunen ska få tillgång till fiber. Därför har vi valt att upphandla en samarbetspart för fiberutbyggnad. Telia, som är en seriös aktör, kan ta ett helhetsansvar även för de mindre tätorterna i vår kommun, säger Marie Dahlin, kommunalråd i Vänersborgs kommun.

Informationsmöten för intresserade kunder kommer att hållas enligt nedan:

Måndag 11/1 samt tisdag 12/1, kl 19:00 i Vänersalen, Vänerparken

Onsdag/13/1, kl: 19:00 i Åttersruds Bygdegård
Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

Presskontakt Telia: Carl Johan Swanson, 0722- 31 00 54

Presskontakt Vänersborgs kommun: Marie Dahlin, 0521- 72 23 84

För privatpersoner: Kontakta Telias kundtjänst för öppen fiber på 020- 40 24 00 eller besök www.oppenfiber.se

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se