Följ Telia

Telia slopar roamingavgiften i Norden och Baltikum

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2015 11:24 CET

De flesta av oss vill fortsätta leva våra mobila liv även när vi är utomlands, utan att oroa oss för höga räkningar när vi kommer hem. Från 17 december tar Telia bort roamingavgiften för samtal, sms, mms och surf i Norden och Baltikum. Det innebär att kunden ringer, sms:ar, mms:ar och surfar till samma pris som i Sverige, enligt det abonnemang som kunden har. Det gäller alla mobilabonnemang och mobila bredbandsabonnemang för företag och privatpersoner och både nya och befintliga kunder.

 – För att våra kunder ska känna sig fria att använda mobilen precis som hemma när de är utomlands, tar vi nu bort roamingavgiften i Norden och Baltikum som är i topp bland svenskarnas resmål, både bland företagare och bland konsumenter. Det sker automatiskt för alla kunder innan jul då många är på resande fot, säger Hélène Barnekow, vd för Telia Sverige.

Det innebär till exempel att om man är i Danmark och ringer ett lokalt samtal, eller skickar ett sms, kostar det inte mer än om man hade gjort det inom Sverige. Detsamma gäller om du surfar.

– Telia har varit drivande på marknaden i att göra det billigare och tryggare att mobilsurfa utomlands. Vi var först ut med att sänka priserna samt införa fast dagspris och kostnadskontroll för mobilsurf utomlands. Nu när två tredjedelar av svenskarna har en smartphone, är det fler som vill ta med sitt mobila beteende utomlands. Man vill kunna googla och använda karttjänster, klara av jobbet och vara fri att arbeta som hemma. Nu gör vi det ännu enklare, säger Hélène Barnekow.

Fakta

  • Kunderna slipper roamingavgiften när de använder mobilen i följande länder: Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen.
  • Priset för att ringa, sms:a/mms:a och surfa i Norden och Baltikum blir detsamma som hemma i Sverige, enligt det abonnemang som kunden har.
  • Det gäller mottagna samtal, lokala samtal, samtal hem till Sverige, skickade och mottagna sms/mms och surf. Det gäller även samtal mellan länderna i Norden och Baltikum.
  • Gäller ej samtal från Sverige till utland.
  • Gäller ej samtal, sms eller mms till betaltjänster, dvs. tjänster med förhöjd taxa.
  • Det gäller alla mobilabonnemang och mobila bredbandsabonnemang, för både företag och privatpersoner .
  • Det gäller ej kunder med kontantkort.

Den 9 december lanserade Telia även en ny tilläggstjänst - Vecka Världen - där de flesta populära resmål utanför Europa ingår, samt att Telias tjänst Surf Abroad nu gäller i alla länder. Telia erbjuder sedan tidigare även Vecka Europa. Läs mer påwww.telia.se/semestervecka eller www.telia.se/jobbvecka .

Om du är journalist och har frågor, kontakta helena.de-verdier@teliasonera.com , 0705 51 31 38 eller besök Telias nyhetsrum telia.se/media

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se