Följ Telia

Telia satsar på fiberutbyggnad till villaägare

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2015 18:17 CEST

Telia satsar stort på utbyggnad av fiberbaserat bredband till villor och i den nystartade kampanjen kommer rekordmånga villaägare få erbjudande om att koppla upp villan med fiber. Totalt berörs nästan 35 000 villaägare i sammanlagt 30 kommuner runt om i landet.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018 och villafibersatsningen är en del av detta. Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni.

Den aktuella kampanjen pågår mellan den 26 april och 14 juni 2015 och berör nedanstående orter:

Botkyrka, Burlöv, Fagersta, Göteborg, Hallstahammar, Haninge, Höör, Kalmar, Karlstad, Kävlinge,Leksand, Ludvika, Lysekil, Malmö, Motala, Munkfors, Mullsjö, Norberg, Partille, Rättvik,Skinnskatteberg, Stenungsund, Surahammar, Svedala, Tjörn, Torsås, Trelleborg, Vansbro, Vaxholm,Vimmerby.

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se