Följ Telia

Telia satsar på fiber i Gagnef

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2015 14:52 CEST

Telia satsar nu på utbyggnad av fiberbaserat bredband i Gagnefs kommun. Över 1 000 hushåll i Mockfjärd och Djurås får möjlighet att ansluta villan till Internet med dagens snabbaste internetanslutning.

Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018. Satsningarna i Gagnef är en del av detta.

Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Att fiberansluta villan innebär en snabb och stabil internetuppkoppling som klarar av att hela familjen använder sina datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt. Det gör det dessutom möjligt att dra nytta av framtidens digitala service inom till exempel sjukvård och utbildning, säger Henrik Forssell, försäljningschef på Telia Öppen Fiber.

Informationsmöten för intresserade kommer att hållas enligt nedan:

Lindberghallen i Djurås den 26 augusti klockan 19.00

Mockfjärdsskiolan i Mockfjärd den 27 augusti klockan 19.00

Kampanjen i Gagnef pågår till den 27 september 2015.

Telia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av TV, bredband och telefoni.

Skanova bygger, utvecklar och driftar nätet.

Presskontakt: Carl Johan Swanson, kommunikationsansvarig, 0722- 31 00 54

För privatpersoner: Kontakta Telias kundtjänst för öppen fiber på 020- 40 24 00 eller besökwww.oppenfiber.se

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se