Gå direkt till innehåll
Telia lanserar roamingtjänst för företag som reser i grannländerna

Pressmeddelande -

Telia lanserar roamingtjänst för företag som reser i grannländerna

Nu blir det ännu enklare för företagskunder som rör sig och gör affärer i Norden och Baltikum. Idag lanseras roamingtjänsten Grannland Företag som är en tilläggstjänst för mobilabonnemang. Det innebär att kunderna ringer, sms:ar, mms:ar och surfar till samma pris som hemma i Sverige.

Tjänsten är framtagen för att ge företagskunder som ofta reser och arbetar i Norden och Baltikum full kostnadskontroll. Till ett fast pris på 49 kr per månad ringer, messar och surfar kunden till samma pris som hemma, med samma innehåll och surfmängd som i sitt jobbmobilabonnemang.

– När mobilen byter från svenskt nät till ett nät i något av våra grannländer, fortsätter du precis som om du fortfarande var hemma. Det inkluderar samtal både till och från mobilen och du tar med dig den surf du har hemma. För företagskunder som ofta reser i Norden och Baltikum, innebär ett fast pris att de får total kostnadskontroll och kan fortsätta kommunicera som vanligt, säger Mats Hellman, ansvarig för Telias företagslösningar.

Flexibelt och enkelt
Med ett fast pris på 49 kr per månad ringer, sms:ar/mms:ar och surfar kunderna till samma pris och villkor som i Sverige och slipper alltså utlandstaxan. Tjänsten gäller i Danmark, Finland, Norge, Island, Estland, Lettland och Litauen. Grannland Företag är en prenumerationstjänst och tecknas på minst 30 dagar, därefter är det ingen uppsägningstid. Tjänsten är giltig för merparten av Telias företagsabonnemang.

  • Pris per minut/sms/mms styrs av aktuellt pris i Sverige på Telia Jobbmobil.
    • Man tar med sig den surfmängd man har i sitt befintliga abonnemang.
    • För internprislösningar kommer samtal internt att debiteras som ett externsamtal.
    •¨För växeltjänster som t ex Office Extension gäller de samtalspriser som styr den trafik som inte går via växeln.
  • Beställningen görs via sms med text Grannland ftg till nummer 4466 eller på Mina Sidor. Läs mer påtelia.se/grannlandforetag

    Om du är journalist och har frågor, kontakta helena.de-verdier@teliasonera.com , 0705 51 31 38 eller besök Telias nyhetsrum telia.se/media

    Ämnen


    Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
    Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

    Kontakter

    Presskontakt

    Presskontakt

    Presskontakt 0771-77 58 30
    Irene Krohn

    Irene Krohn

    Presskontakt Pressansvarig 0771-77 58 30
    Roija Rafii

    Roija Rafii

    Presskontakt Presschef 0771-77 58 30

    Välkommen till Telia

    I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

    Läs mer på www.telia.se
    Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation