Gå direkt till innehåll
Telia lanserar nya roamingtjänster för semesterveckan

Pressmeddelande -

Telia lanserar nya roamingtjänster för semesterveckan

Med de nya tjänsterna får Telias kunder bättre kostnadskontroll när de åker utomlands, då de på förhand vet hur stor roamingkostnaden kommer att bli, både för surf, samtal och för sms. När veckan är slut får kunderna sms om att priset återgår till standardprissättning. 
– Med ett fast pris kan kunderna använda mobilen även på semestern utan att oroa sig över kostnaderna. Du köper tjänsten när du behöver den, till exempel när du kliver på planet eller när du precis landat på semesterorten och skulle vistelsen förlängas, köper du bara en vecka till. Vår förhoppning är att våra kunder ska känna sig mer trygga att använda sina mobiler på semesterveckan, säger Sara Laurell, chef för konsumentmarknaden på Telia.

Flexibelt och enkelt
För en fast avgift per vecka ringer, sms:ar och mms:ar kunden till samma pris och villkor som hemma i Sverige och slipper alltså utlandstaxan. Det ingår även 0,5 GB surf. Om surfmängen tar slut, går det att köpa till extra med ett sms. Tjänsten är giltig 7 dagar från aktiveringen som sker i det ögonblick som kunden köper tjänsten. 

Vecka Europa kostar 199 kr/vecka (sju dagar). 0,5 GB surf ingår.
Tjänsten gäller i större delen av Europa, se vilka länder som ingår på www.telia.se/semestervecka
Extra surfmängd kostar: 0,2 GB för 99 kr eller 0,5 GB för 199 kr. 

Vecka USA kostar 299 kr/vecka (sju dagar). 0,5 GB surf ingår.
Tjänsten gäller i hela USA och fungerar även i de länder som ingår i tjänsten Vecka Europa. 
Extra surfmängd kostar: 0,2 GB för 149 kr eller 0,5 GB för 299 kr.

Vecka Europa och Vecka USA kan beställas som tilläggstjänst till samtliga Telias mobila abonnemang tecknade efter 2013 samt till samtliga Telias mobila bredbandsabonnemang. 

Läs mer om tjänsterna på www.telia.se/semestervecka

Tjänsterna fungerar lika bra för företagets medarbetare som är på resa i tjänsten men då gäller andra villkor. Läs mer på: www.telia.se/jobbvecka

Ämnen


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation