Följ Telia

Telia lanserar ny roamingtjänst för grannlandspendlaren

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2015 18:30 CEST

Nu blir det enklare för Telias kunder att hålla koll på kostnaderna när de besöker grannländerna Norge, Danmark och Finland. Med den nya tilläggstjänsten Grannland ringer, sms:ar, mms:ar och surfar kunderna till samma pris som hemma i Sverige.

Tjänsten är framtagen för att ge kunder som ofta reser till Sveriges grannländer, eller som bor och jobbar nära gränsen, bättre kostnadskontroll. Till ett fast pris på 39 kr per månad får kunderna full frihet att ringa, skicka sms och surfa till samma pris som hemma med samma innehåll som i sitt Telia-abonnemang. 

– När mobilen byter från svenskt nät till grannlandets nät forsätter du precis som om du fortfarande vore hemma. Det inkluderar samtal både till och från mobilen. För kunder som jobbpendlar, till exempel mellan Malmö och Köpenhamn, innebär ett fast pris att de slipper fundera på roamingkostnaderna. Tjänsten ger även extra bra kostnadskontroll för kunder som bor vid gränsen, där mobilerna lätt byter nät då det nu inte kommer påverka kostnaden för våra kunder, säger Sara Laurell, chef för konsumentmarknaden på Telia.

Flexibelt och enkelt
Med ett fast pris på 39 kr per månad ringer, sms:ar/mms:ar och surfar kunderna till samma pris och villkor som i Sverige och slipper alltså utlanstaxan. Tjänsten gäller i Norge, Danmark och Finland. Grannland är en prenumerationstjänst och kan avslutas 30 dagar efter tecknandet, utan uppsägningstid. För att beställa tjänsten behöver kunden ha något av Telias mobilabonnemang. 

Beställningen görs via sms eller på Mina Sidor. Läs mer på www.telia.se/grannland.

Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se