Gå direkt till innehåll
​Telia fortsätter satsningen på fiber till företag i Sverige

Pressmeddelande -

​Telia fortsätter satsningen på fiber till företag i Sverige

I kampanjen som nu har startat får omkring 2000 företag och fastighetsägare möjligheten att ansluta sig till Telias öppna fibernät och ta del av en framtidssäker teknik.

Telia satsar mest av alla operatörer i utbyggnad av nätinfrastruktur i Sverige. Enbart i utbyggnaden av supersnabbt bredband via fiber i Sverige satsar Telia upp till 12 miljarder under åren 2015 och 2018. I kampanjen som nu har startat omfattas cirka 2000 företag och fastighetsägare på följande orter:

Luleå

Vallentuna

Enköping

Burlöv

Oskarshamn

Göteborg

Värnamo

Gotland

Nybro

Regeringens mål om att 95 procent av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s till år 2020 är en viktig drivkraft i Telias satsning. Telia har en stor roll i att förbereda Sveriges företagsmarknad för dagens och framtidens digitalisering. Med Telias Öppen Fiber får företagen tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

– Vi vet att företag efterfrågar en snabb och framtidssäker uppkoppling. Det är en förutsättning för att kunna dra nytta av framtidens digitala service inom många områden. Att kunna koppla upp hela kontoret samt använda molntjänster och andra digitala verktyg skapar bättre möjligheter och lönsamhet för företagen. Under 2016 påbörjade vi satsningarna med att fibrera Sveriges viktiga företagsbyar. Nu fortsätter vi att hjälpa företagare in i framtiden och med helt nya möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

Kampanjen pågår till 28 februari.

Om Telia Öppen FiberTelia har längst erfarenhet på fibermarknaden och levererar ett öppet nät där kunden själv kan välja mellan olika leverantörer av telefoni, bredband och TV. Skanova bygger, utvecklar och sköter driften av nätet. Information om fiber till företagare: www.oppenfiber.se

Ämnen


Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt

Presskontakt 0771-77 58 30
Irene Krohn

Irene Krohn

Presskontakt Presschef 0771-77 58 30
Roija Rafii

Roija Rafii

Presskontakt Press & PR-ansvarig 0771-77 58 30

Välkommen till Telia

I över 165 år har vi skapat fler möjligheter för fler människor. Det är vårt arv, vår drivkraft och vår framtid. Med cirka 19000 medarbetare i sju länder, varav 4 100 kollegor i Sverige, erbjuder vi den bästa uppkopplingen i de bästa näten och fortsätter att investera och innovera för ett mer digitalt och hållbart samhälle. Från torpet till storstaden, kontoret till vardagsrummet och från vårdcentralen till bussresan skapar vi en bättre vardag. Välkommen till Telia. Bättre nät. Bättre upplevelser.

Läs mer på www.telia.se
Drift och avbrott hittar du på: https://www.telia.se/privat/driftinformation