Följ Telia

Telia Connect2Business 2015: Digital transformation – från vision till värde

Pressmeddelande   •   Feb 23, 2015 09:58 CET

Den 10 mars anordnar Telia sitt årliga företagsevenemang Telia Connect2Business på Stockholm Waterfront Congress Center. Årets tema är ”Digital transformation”, vilket handlar om hur organisationer kan skapa värde av den digitala utvecklingen. En rad svenska och internationella talare är på plats på eventet, som även går att följa via evenemangets hemsida (http://c2b.telia.se/). Moderator är Eva Hamilton, f.d. vd på SVT.

Tid: 10 mars kl. 13.00-17.00, med efterföljande mingel
Plats: Stockolm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, 111 64 Stockholm
Information och program: http://c2b.telia.se/ 
Pressanmälan: nicholas.rundbom@teliasonera.com

Telia Connect2Business är uppdelad i två delar. Den första delen fokuserar på digitaliseringens möjligheter och utmaningar, såväl för företag och organisationer som för privatpersoner. Den andra delen fokuserar på vägen framåt – hur formar man en vision för att skapa praktiska förutsättningar inom organisationer och företag inför en framgångsrik digital transformation? Under dagen varvas diskussioner och inspirationsföreläsningar med praktiska exempel från verksamheter som genomgått en digital transformation.

Eva Hamilton, f.d. vd på SVT, är moderator och leder dagen tillsammans med Torbjörn Chami, chef för företagsaffären på Telia. Klara talare på konferensen:

  • Thimon de Jong, expert på affärsstrategi och framtida mänskligt beteende, talar om hur mycket våra beteenden förändras i takt med att omvärlden digitaliseras.
  • Josefin Landgård, vd på Kry, Sveriges första vårdcentral på nätet och Niklas Sundler, ansvarig för Telia Healthcare, samtalar kring hur ökad tillgänglighet i vården, till både människor och information, skapar tryggare och smartare vårdupplevelser.
  • Malin Frenning, vd för Telia Sverige, kommer tillsammans med Axel Karlsson, senior partner på McKinsey, och Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna, att diskutera utmaningar förknippade med digitalt förändringsarbete och hur man adresserar dem.
  • SVT och Aftonbladet är två mediejättar som framgångsrikt ställt om till en digital verklighet. Jan Helin, vd och chefredaktör på Aftonbladet, samtalar med Eva Hamilton kring mediabranschens fortsatta metamorfos.
  • Helena Dyrssen, överdirektör på Skatteverket, ger en inblick i Skatteverkets fortsatta förändringar och satsningar kring bland annat e-tjänster och digitala kundmöten.
  • Brian Solis, prisbelönt författare, framstående bloggare och chefsanalytiker på Altimeter Group, ger konkreta råd på hur digitala transformationsprojekt drivs för att skapa värde genom att ta tillvara på nya, uppkopplade kundbeteenden och förutsättningar.
  • Magnus Rosén, ansvarig för ICA:s onlineprojekt, talar om hur digitala kanaler ska hjälpa ICA att möta kundernas framtida förväntningar på dem.

I år kommer fler än någonsin att kunna ta del av diskussionerna på Telia Connect2Business. Telia livestreamar eventet för dem som inte har möjlighet att besöka Stockholm Waterfront Congress Center.


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.