Följ Telia

Telia bygger ut fiber i Salems kommun

Pressmeddelande   •   Maj 12, 2015 18:20 CEST

Telia har tecknat samverkansavtal med Salems kommun om att bygga fiber till till hushåll och företag i kommunen. Utbyggnaden kommer att baseras på efterfrågan från hushåll och företag.

Det fibernät som ska byggas är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika tjänsteleverantörers erbjudanden för bredband, telefoni och digital-TV.

– Det handlar om en långsiktig satsning, säger Mats Carlsson, kommundirektör i Salems kommun.

– Telia kommer att arbeta fram en plan för att så många som möjligt ska kunna få tillgång till snabb och stabil uppkoppling via fiber. Det är en viktig strategisk fråga för vår kommun att göra det möjligt för hushåll och företag i kommunen att kunna ansluta sig till fiber. Vår målsättning är att minst 90 % av hushållen ska få erbjudande om fiberuppkoppling till år 2020, avslutar Mats Carlsson.

Från Telias sida lyfter man fram kommunens offensiva inställning:

– Salems kommun visar ett stort engagemang för att så många som möjligt ska kunna dra fördel av digitaliseringen och vi ser fram emot det kommande samarbetet, säger Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig på Telia.

För mer information om utbyggnad, erbjudande och tidsplan kontakta:

Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig Telia, 070-620 43 30

För mer information om kommunens bredbandsstrategi, kontakta

Tony Söderlund, IT-chef, 070-623 30 29


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se