Följ Telia

Telia blir tv-operatör i Öresundskrafts stadsnät

Pressmeddelande   •   Feb 25, 2015 09:59 CET

Telia och Öresundskrafts stadsnät har tecknat ett avtal som innebär att över 25 000 hushåll anslutna till Öresundskrafts stadsnät i Helsingborg, Höganäs, Bjuv och Åstorp får möjlighet att beställa Telias tv-tjänst.

Telia erbjuder sedan tidigare snabbt bredband i Öresundskrafts stadsnät. Nu utökas erbjudandet till att omfatta även tv. I Öresundskrafts stadsnät kommer kunderna att kunna välja mellan över 100 kanaler och play-tjänster med tusentals inspelade program. I tjänsten ingår även tillgång till Telias Filmbutik med över 5000 titlar samt möjlighet att se på tv och film via dator och mobiltelefon.

Telias tv-tjänst fortsätter att växa och vid årskiften 2014-2015 hade nästan 700 000 hushåll tillgång till tjänsten. Nu får ytterligare 25 000 möjligheten att skaffa Sveriges snabbast växande tv-tjänst.

– Vi tror att kombinationen av en flexibel tv-tjänst och ett snabbt pålitligt bredband är något som kommer att tilltala många, säger Stefan Borgquist, ansvarig för Telias tv-tjänst.

– Vi vet att våra kunder värdesätter valfrihet och mångfald, säger Bo Lindberg, bredbandschef på Öresundskraft. Avtalet med Telia innebär att våra kunder får tillgång till ett ännu större utbud av tjänster.

Om TeliaSonera i Sverige
Telia fortsätter att ge Sverige en infrastruktur i världsklass och uppgraderar de fasta och mobila näten i hela landet. Telia satsar totalt nio miljarder kronor på utbyggnaden av supersnabbt fiberbredband i Sverige mellan 2015 och 2018.


Telias tjänster hjälper människor och företag att kommunicera på ett enkelt, effektivt och miljövänligt sätt. Vi är motorn i kommunikationsSverige och investerar mer än någon annan i nät, tjänster och infrastruktur. Telia var först i världen med att lansera 4G – en innovation som gör det möjligt att surfa mobilt, upp till tio gånger snabbare än förut. Under året bygger vi ut fiber, vdsl och 4G för snabbare bredband till ännu fler svenskar. Läs mer på telia.se. Telia ingår i TeliaSonera-koncernen med verksamhet i Norden, Baltikum, Eurasien, inklusive Ryssland och Turkiet, samt i Spanien. Läs mer på teliasonera.com.