Följ Telia

Småländska Frida vann Telia-tävling med bästa kärleksspammet

Pressmeddelande   •   Dec 14, 2015 11:22 CET

Frida Johannison från Växjö har med sitt bidrag i Telias instagramtävling #Kärleksspamma utsetts till vinnare. Som pris får Frida och hennes kompisar gå på Svenska Hjältars stora gala ikväll på Cirkus och innan galan får de träffa artisten Zara Larsson. Tävlingen är en del av Telias arbete mot näthat, som bland annat sker genom samarbetet med Svenska Hjältar. Ikväll på hjältargalan delar Telia ut priset för Årets Näthjälte och Årets Barnhjälte.

Tävlingen har varit öppen mellan 15 oktober och 30 november. Alla med ett öppet Instagramkonto har kunnat delta genom att göra sin tolkning av nätkärlek, ladda upp bilden/filmen på Instagram och tagga med #kärleksspamma. Man har också kunnat kärleksspamma tillsammans med sina kompisar genom att använda Telias emoji-funktion påwww.telia.se/karleksspamma.se . Där synkar man sina smarta mobiler så att de bildar en skärm tillsammans och skapar en stor emoji.

Bland ett hundratal kreativa och kärleksfulla bidrag utsåg Telias jury Växjöbon Frida Johannison till vinnare. Hon får nu gå med fyra kompisar på hjältargalan ikväll. Innan galan får de träffa Zara Larsson, känd för sin kamp mot näthatet och som sitter med i juryn för Svenska Hjältar.

– Näthat är något som engagerar väldigt många och som en stor operatör känner vi naturligtvis ett ansvar. Med tävlingen har vi velat engagera unga som är de som är mest utsatta för mobbing på nätet, av den enkla anledningen att det är unga som är mest aktiva i sociala medier. Därför har vi också valt att samarbeta med Svenska Hjältar och deras satsning på värdegrundsarbete i skolorna, säger Jan Holmberg, marknadschef på Telias konsumentenhet.

Telia är huvudsponsor till Svenska Hjältar och delar bland annat ut priset för Årets Näthjälte på galan ikväll. Priset går till Isa Galvan, 19 och Linnea Holst, 19 från Lund som vågade stå upp för sina jämnåriga gymnasiekompisar som utsattes för näthat. Tillsammans startade de skolprojektet ”Polare på Polhem” för att stötta utsatta och belysa och informera – och fick stopp på näthatet på sin skola.

– Isa Galvan och Linnea Holst har visat att det går att göra skillnad. Många vet inte vad som är straffbart på nätet eller vilka rättsliga påföljder en sådan handling kan få. Det måste vi börja prata mer om, både i skolan och hemma. Då kanske fler vågar säga ifrån. Vi måste också inse att samhället för barn och ungdomar idag är lika mycket på nätet som i verkliga livet, säger Jan Holmberg.

Mer om Telia och Svenska Hjältar
Som huvudsponsor delar Telia ut priset för Årets Näthjälte och Årets Barnhjälte på Svenska Hjältars gala ikväll. Galan sänds på TV4 den 18 december. Under hösten har Telia även varit med på Svenska Hjältars skolturné och diskuterat frågor om mod, mobbing, civilkurage och näthat med högstadieelever i Uppsala, Botkyrka, Kalmar och Karlskrona. Skolturnén finns nu i online-version, tack vare samarbetet med Telia. Tillsammans har Telia och Svenska Hjältar även tagit fram ett häfte med fakta och råd om vart man vänder sig om man har blivit utsatt på nätet och hur man själv kan vara ett föredöme. Häftet delades ut på skolturnén och finns även online .

Om du är journalist och har frågor, kontakta helena.de-verdier@teliasonera.com , 0705 51 31 38 eller besök Telias nyhetsrum telia.se/media

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se