Följ Telia

Östhammars kommun och Telia samarbetar om fiberutbyggnad

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2015 14:42 CEST

Östhammars kommun och Telia har tecknat ett samverkansavtal kring utbyggnad av fiber till hushåll och företag i kommunen.

Fibernätet som ska byggas är ett öppet nät där kunderna kan välja mellan flera olika leverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband. Hastigheter på upp till 1000 mbit/s erbjuds.

– Vi kommer i samarbete med Telia att ta fram en plan för att så många företag och hushåll som möjligt ska kunna utnyttja de möjligheter som en snabb och stabil fiberuppkoppling ger. Samarbetet är långsiktigt och gäller såväl tätort som landsbygd, säger Peter Nyberg, kommunchef i Östhammars kommun.

–Östhammar har en offensiv inställning till de möjligheter digitaliseringen ger. Det är en stor anledning till att vi väljer att satsa i kommunen och vi ser fram emot samarbetet, säger Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig på Telia.

För mer information, kontakta:

Peter Nyberg, kommunchef Östhammars kommun, 0702- 06 95 44

Lars Sandqvist, kommun- och stadsnätsansvarig Telia, 0706- 20 43 30

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se