Följ Telia

Fiberfeber i nya Mall of Scandinavia

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2015 14:59 CEST

Telia ansluter Mall of Scandinavia i Solna till fibernätet och erbjuder kommunikationstjänster till de företag som etablerar sig i gallerian. Fler än 20 butiker i köpcentrat har redan valt Telia som leverantör av kommunikationstjänster.

I början av sommaren tecknade Telia ett avtal med Unibail-Rodamco som äger Mall of Scandinavia i Arenastaden i Solna med möjlighet att ansluta kommersiella lokaler i gallerian till fibernätet . Redan efter ett par månader har fler än 20 butiker i gallerian valt kommunikationstjänster som bredband och telefoni från Telia. Fler affärer väntas under hösten. De flesta kunder har valt att ansluta sina butiker till fibernätet, som kan erbjuda hög kapacitet för mer krävande tjänster.

- Allt fler företag i detaljhandeln utforskar digitaliseringens möjligheter för att kunna erbjuda en bättre kundupplevelse och för att effektivisera verksamheten. Det positiva mottagande vi fått från Unibail-Rodamco och de företag som nu ska etablera sig i Mall of Scandinavia är ett bevis för det. Det känns extra bra att kunna välkomna just dessa nya kunder till Telia eftersom vi också blir grannar när vi nästa år flyttar Telias huvudkontor till samma fastighet i Arenastaden, berättar Henrik Forssell, försäljningschef för fiber på Telia.

Vi är Telia. Den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se