Följ Telia

ATG tecknar mångmiljonavtal med Telia

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2015 18:22 CEST

ATG förlänger samarbetet med Telia för att säkra kommunikationen med spelombud och travbanor. Avtalet gäller datanetförbindelser för 1800 sajter, varav 30 travbanor och 1750 spelombud och är en av de mest omfattande datanät som Telia levererar. Avtalet är tecknat på 5 år och har ett beräknat affärsvärde på 85 miljoner kronor.

Telia uppgraderar samtidigt datakomnätet med högre prestanda så att ATG kan möta digitaliseringen och de allt högre krav som ställs på spelmarknaden. I avtalet ingår även fast internetaccess via Telia Prolane för ATG:s kontor samt tjänsten Telia Service Management vilket innebär att ATG får en utpekad resurs som säkerställer driften av de tjänster Telia levererar.

– Telia har levererat datakommunikation till oss under många år. Vi är nöjda och väljer därför att gå vidare med samarbetet. I samband med det nya avtalet har vi dessutom fått till bra överenskommelser kring en del kompletterande tjänster inom viktiga områden, såsom säkerhet och effektiviseringar av trafiken samt tekniker för backuplösningar. Detta gör att vi under de närmaste åren har en bra position för att möta ytterligare volymökningar. Det nya samarbetsavtalet innebär också en stor prestandaförbättring på samtliga anslutningar i nätet, säger Anette Rådström, CIO på ATG.


Vi är Telia den nya generationens telekomföretag. 
Våra 6.700 kundbesatta kollegor möter miljontals kunder varje dag i ett av världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. För att ge människor tillgång till alla nya spännande tjänster satsar vi miljarder på att bygga det digitala samhället, vi bygger Framtidens nät. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder. Läs mer på www.telia.se